Skuldersmerter

Vigtigt at vide

Smerter og nedsat funktionsniveau relateret til skulderen er en af de hyppigste årsager til at folk konsulterer deres læge med et muskel-skelet problem. Reelt set er det kun smerter relateret til rygsøjlen der rapporteres hyppigere.

Lidt tørre tal

Ca. 50% oplever i løbet af livet af have symptomer fra skulderen som enten er smertefuldt og eller begrænser deres funktionsniveau.

Både den yngre del af befolkningen og de der betegnes som den ældre del (>65 år) oplever skuldersmerter.

21% til 50% af de med skuldersmerter beretter om total ophør af smerterne efter en periode på 6 måneder.

40% til 52% af de med skuldersmerter beretter om fortsatte smerter og funktionsbegrænsning i 1 til 3 år efter de mærkede symptomerne første gang.

Prognosen er bedst for de som forsøger at holde sig aktive. Det betyder ikke at man nødvendigvis skal fortsætte med det som gør ondt men at aktivitet generelt er godt.

For folk med skuldersmerter kan det være svært at vurdere om symptomerne kommer fra nakken eller om de er relateret til skulderen. En måde at skelne mellem disse vil ofte være om bevægelser med nakken fremkalder de kendte skulder smerter eller om skuldersymptomerne udelukkende kommer ved bevægelser med armen

 


Den hyppigste diagnose ved skuldersmerter

Den hyppigste diagnose som folk der søger hjælp modtager er “afklemningssyndrom” også kaldet SAPS hvilket konkret betyder at når du løfter din arm bliver muskler, sener eller slimsække klemt mellem din overarm og en del af skulderbladet. Hvorfor det pludselig sker kan der være flere grunde til.

Den bedste behandling mod skuldersmerter og nedsat funktionsniveau på grund af skuldersmerter. Det kan vi ikke sige med sikkerhed hvad er, pga en mængde individuelle faktorer. Faktum er at fysioterapi og operation ved f.eks “afklemningssyndrom” ser ud til at være lige effektivt. I tillæg her til ved vi at fysioterapi er billigere, betyder færre sygedage, har en generel god effekt på din krop da du er fysisk aktiv. Ikke mindst bør det nævnes at en operation indebærer flere risikofaktorer.

Se også vores online program

Skuldertræning – onlineprogram

Vil du gerne gøre noget godt for din skulder, reducere smerter og igen kunne løfte og bevæge dig frit uden symptomer og begrænsninger. Mangler du en struktureret og simpel plan?

“Jeg er efter mit forløb hos Brian kommet over min diskusprolabs uden at skulle opereres.”
Thomas Lindby

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg