Sportsskader

Motion er sundt, skadesforebyggende og optimerer dit helingsforløb når først uheldet har været ude.

Men sport resulterer nogle gange også i skader og herunder også rygsmerter.Der kan være flere grunde til at du får en sportsskade. Sportsskaderne kan være pludseligt udløste eller skyldes for meget træning over for lang tid, eller for hurtig forøgelse af træningsmængden. Sidstnævnte ses meget ofte ved specielt motionister, når vi f.eks. ikke har løbet i en længere periode og så pludseligt øger vores kilometer-tal fra 3 km ture til 10 km ture.

Et andet eksempel som er set ret ofte, er lændesmerter efter squat. Folk erhverver sig skader når de starter med at dyrke crossfit og styrketræning og muligvis ikke har ordentlig styr på teknik eller førnævnte træningsplanlægning.

Fælles for sportsskaderne er, at du mange gange vil kunne undgå dem med den rette planlægning af din træning. Typisk vil sportsskader kunne håndteres ved, at træningen justeres efter hvad kroppen fortæller den kan holde til – ja det kræver tålmodighed, men ro på, den kære krop skal have tid før den retter sig efter dine ambitioner !


Ofte vil jeg anbefale dig at du fortsætter med træningen hvis du bliver skadet, dog for en periode med justeringer af større eller mindre grad så smerterne selvfølgeligt ikke vedligeholdes og forværres. Hvorfor ? Fordi det vil være med til at optimere helingen og styrkelsen af vævet.

Børn kan som alle få en skade under sport men det er vigtigt at være opmærksom på at smerterne nogle gange kan stamme fra deres vækstzoner i knoglerne da vækstzonen under puberteten typisk ikke vil have en tilsvarende styrke som f.eks ledbåndene.

Der er som nævnt masser af grunde til sport og fysisk aktivitet og i relation til folk med rygsmerter viser undersøgelser at fysisk aktive kan forebygge tilbagefald og typisk har færre smerter når de har et nyt tilfælde af rygsmerter.

Der er ikke noget som indikerer at noget aktivitet skulle være bedre end andet og derfor, er det vigtigste at finde en aktivitet som man synes er sjov da man så vil være mere vedholdende og dermed få en længerevarende effekt.

Relevante øvelser

“Jeg er efter mit forløb hos Brian kommet over min diskusprolabs uden at skulle opereres.”
Thomas Lindby

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg