Adfærdsændringer eller arbejde med langvarige smerter – hvorfor ting tager tid!

Brian Østergaard Sørensen
22 august 2017

Adfærdsændringer eller arbejde med langvarige smerter – hvorfor ting tager tid !

Hvorfor er det vi nogle gange har så svært ved at ændre adfærd og vaner og hvordan kan vi forstå hvorfor det i nogle tilfælde kan tage lang tid at få færre smerter når man har haft smerter over lang tid.

De fleste af os har oplevet at have ting vi gerne vil ændre på. I min hverdag som fysioterapeut er der nogle gange patienter som ønsker, at de havde været bedre til at lave øvelser, da de godt kan mærke, at det gør en forskel til det bedre, selv når øvelserne er udført i minimalt og moderat omfang.

Det kunne også være det tilfælde hvor patienten har langvarige smerter og arbejder med at få færre smerter, men hvor det naturligt nok går langsomt med forbedringerne, hvorfor det derfor både er vigtigt men svært og udfordrende at være vedholdende.

Min søn kom i sidste uge med hans forklaring på hvorfor det f.eks er svært at ændre sine vaner når det handler om at bande mindre i skolen. Hvilket jeg synes meget godt afspejler de ovennævnte scenarier på en meget uhøjtidelig måde.

En af de problemstillinger der kan opstå når man ikke får lavet sine øvelser er kort og godt at man ganske simpelt aldrig har fået forklaret hvorfor man skal lave dem. Hvad skal de helt konkret gøre ved det problem man ønsker løst. Kan man forvente at de straks virker på problemet eller virker de først efter noget tid ?

Ønsker du at få hjælp til at forstå dine smerter eller vide hvilke øvelser der muligvis ville være godt for dit problem. Samt ikke mindst hvorfor du skal lave de øvelser så kontakt klinikken på 31 71 14 15 eller book en tid her

Tak fordi du læste mit korte skriv


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg