Behandling af rygpatient

Brian Østergaard Sørensen
20 oktober 2014

Hvorfor behandler vi patienterne som vi gør ?

Måske burde vi i stedet spørge os selv om vi behandler patienterne som vi burde ?

Overordnet set kan man tænke, at vi jo bare er fysioterapeuter så helt ærligt, hvor meget betyder det lige for folk hvad vi gør og siger, så længe vi har styr på deres muskler og led så laver vi jo det der kan forventes af vores fag.

Personligt tænker jeg så absolut ikke det er så simpelt. Billedet synes jeg fint illustrerer mit hoved efter en arbejdsdag hvor jeg har forsøgt at analysere og gøre mig tanker på kryds og tværs om hvad patienten fejler og hvad der er vigtigt for dem og hvilke værdier de ligger vægt på. Samt ikke mindst hvorledes jeg bedst muligt griber den enkelte patients situation an så de får et optimeret forløb hos mig.

Jeg tænker faktisk også, at det er sådan vores patienters hoved nogle gange ser ud når de har været ved os. Vi vil jo så gerne  dem det bedste og informerer dem i stor stil med informationer som vi synes er vigtige, men har vi tjekket hvad patienten synes er vigtigt og har vi forholdt os til hvad der er dokumentation for at tilbyde for eksempel en rygpatient ?

Med fare for at være bedrevidende, vover jeg derfor pelsen og kommenterer på, at der stadig er sundhedspersonale som har for vane at skabe det jeg vælger at kalde “systemskabte kronikere” med deres udtalelser til patienterne om hvad patienterne så absolut aldrig må gøre eller altid bør huske at gøre hvis de bukker sig osv osv.

Men måske ligger ansvaret også i den måde sundhedsvæsenet er strikket sammen på. Jeg tænker faktisk ofte, at det ikke giver mening, at man har 40 minutter til at “lære sin patient og deres symptomer at kende”, og at vi på den baggrund “taber” nogle patienter, som man med al sandsynlighed kunne give et bedre tilbud, hvis man afsatte tiden til det, i stedet for at se på hvor mange man på kortest tid kan klemme gennem systemet.

Jeg har derfor skrevet en artikel til Danske Fysioterapeuters fagblad Fysioterapeuten omhandlende et eksempel på hvad der er mine tanker ved en rygpatient og hvad jeg vil ligge vægt på i et forløb med en rygpatient.

Link til artikel tryk her 


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg