Diskusprolaps – bliver det ikke rigtigt bedre

Brian Østergaard Sørensen
25 oktober 2022

Diskusprolaps

Som du måske har læst et andet sted på hjemmesiden er det ikke mange med rygsmerter der får en diskusprolaps.  Af de der får en har de 75% en god prognose, også selvom det måske trækker lidt ud med at blive rigtigt godt.

Nogle gange går helingen i stå eller smerterne og dine begrænsninger bliver bare ikke bedre selvom du er helet fint.

Er du en af dem eller kender du en af dem hvor smerterne stadig driller og det ikke længere går den rigtige vej er det her måske interessant.

Når din diskusprolaps ikke bedres

Lad mig slå fast med det samme, at den manglende bedring skyldes ikke, at du har dårlig holdning, ikke har fået nok behandlinger med shockwave, ultralyd eller andre passive modaliteter. Eller at smerterne sidder i din hjerne.

Måske er du bare stagneret. Det sker nogle gange og der er ikke en entydig årsag til at det er sådan. Nogle af de årsager jeg møder i min dagligdag hos de der ikke bliver bedre vil jeg gennemgå her.

Restitution er ikke lige dig og relativ for meget aktivitet

Måske gør du for meget og provokerer nerveroden og området for voldsomt. De der typisk gør det, har et mindset som “no pain no gain”. Er du en af dem har du typisk for meget fart på og betaler derefter prisen i et par dage, hvor du må tage den mere med ro for at komme ovenpå.

Ro er det du tyer til og relativ for lidt aktivitet

Du gør for lidt fysisk af flere årsager som jeg gennemgår om lidt. Der skal noget motion til for at facilitere til god heling. Det kan nogle gange være specifikke øvelser ordineret af fysioterapeuten eller bare generel fysisk aktivitet. Måske har du fået øvelser men ved ikke helt hvorfor de skal laves eller hvordan det må føles.

Du ved ikke hvad du må eller hvad du skal

Du er i tvivl om hvordan du skal gribe situationen an med den manglende bedring. Du overvejer måske øvelser, træningscenter eller anden motionsform? du har måske tanker om at du gør noget forkert og derfor kan skade mere end gavne? Derfor har du tænkt det er bedre ikke at gøre noget.

Du har fået at vide at du bare skal lade tiden gå

Tja måske er det også rigtigt i et vist omfang for tiden er en rigtig god ven når man har en diskusprolaps. Men faktum er at du stadig skal mærke bedring og ikke gå i stå eller opleve manglende fremgang. Med en diskusprolaps sker der ikke fremgang fra dag til dag, men der sker fremgang hvis det kører som det skal.

Du mangler en plan og noget information

Kan du nikke genkende til noget af ovenstående så har du brug for en plan og en fornyet undersøgelse / second opinion så du kan blive hjulpet på rette spor og dermed optimere sandsynligheden for bedring af din diskusprolaps.

Har det vakt din interesse så kontakt klinikken

En kort video om diskusprolaps


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg