Dr.Greg Lehman taler om klinisk praksis og stærke holdninger.

Brian Østergaard Sørensen
31 december 2021

Jeg har talt med den canadiske fysioterapeut, kiropraktor og underviser Greg Lehman.

Greg rejser rundt i verden med sit kursus, Reconciling Biomechanics with Pain Science og underviser fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige. Derudover er han en meget aktiv debattør på sociale medier og skriver lejlighedsvis akademiske artikler. Gennem mit arbejde som lektor på Fysioterapeutuddannelsen i Aalborg har jeg arbejdet sammen med Greg de sidste par år. Du kan læse mere om Greg her http://www.greglehman.ca/

Greg og jeg diskuterer bl.a. hvorfor det er vigtigt at læse og forholde sig kritisk akademiske artikler og egen praksis. Her bruger vi en af hans seneste artikler omkring bækkenleddene, Changing the Narrative in Diagnosis and Management of Pain in the Sacroiliac Joint Area (den finder du her). 

Da både Greg og jeg som fysioterapeuter arbejder i klinikken hvor vi ser mennesker med smerter og funktionsbegrænsninger var det relevant at snakke om tilgangen i klinikken. Hvordan behandler vi folk med smerter og er det vi gør godt nok ? Herunder hvorledes har vores egen praksis som fysioterapeuter, coaches og konsulenter ændret sig gennem tiden i takt med erfaring og øget viden. Greg fortæller kort om grundelementer i hans version af god behandling. Du kan tilgå detaljerne her på Gregs hjemmeside.

Vi diskuterer et af mine favorit emner, nemlig hvorfor er det at nogle sundhedsfaglige har så stærke meninger og overbevisninger når nu det ikke kan bakkes op af hverken evidens eller det vi ser i praksis – kan man stirre sig blind på egen praksis i en sådan grad at det rent faktisk er uhensigtsmæssigt overfor de mennesker der opsøger vores ekspertise og hjælp. Når man som jeg, gennem snart to årtier har set mennesker i klinikken, er det tydeligt at de har mødt mange forklaringer på deres problem. Mange af disse forklaringer er kort fortalt bygget på behandlerens favorit koncept mere end videnskaben eller det der er hensigtsmæssigt for den lidendes problematik.

I takt med at sundhedssektoren øger sin kvalitet udvikler man kliniske retningslinier som angiver i grove træk hvorledes man bør agere som sundhedsfaglig. risikoen ved disse er at de kan virke overfladiske og ikke altid hjælper behandleren efter hensigten. Derfor runder vi disse og taler naturligt derfor om faren for at vi er for positive og overfladiske i vores tilgang til folk når vi læner os op af guidelines/ retningslinier.

Slutteligt kommer Greg med sine ønsker for fremtiden.

Interesseret i at følge Greg på Twitter så finder du ham her https://twitter.com/GregLehman

Tak fordi du lyttede / så med.

Brian


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg