Hvad driver den kroniske populations adfærd i sundhedssektoren

Brian Østergaard Sørensen
19 juli 2022

Den kroniske populations adfærd i sundhedssektoren og kroniske smerter

Vi har alle vores grunde til at søge behandling og hjælp i sundhedssektoren. Men hvad er det som får os til at søge hjælp og er det de samme bevægegrunde hos alle, uafhængig af om smerterne er akutte eller når vi taler om kroniske smerter ?

Søren Mose

Som sundhedsfaglig vil jeg gerne forstå mine patienter bedst muligt, da jeg er af den overbevisning, at jo bedre jeg forstår dem jo mere relevant vil min vejledning og behandling til dem være. Derfor har jeg talt med Søren Mose som er fysioterapeut, lektor og phd studerende. Søren Mose er tilknyttet Gødstrup sygehus. Sørens phd afhandling omhandler den adfærd den kroniske del af befolkningen har når de søger sundhedsfaglige ydelser i dagens Danmark.

 

Forskningsresultater

Søren har bla kigget på de klassiske prognostiske markører som; antal af områder med smerter og bekymringer (health anxiety) for at se om de kan prædiktere den adfærd man ser. Sørens interview viste at det ikke er de samme faktorer som afgør hvornår du og jeg søger hjælp. For nogle kan sundhedssektorens anbefalinger som eksempelvis en henvisning til fysioterapeut være afgørende. Nogle træffer valg hvor der er overenstemmelse mellem det de forventer og det de får. Nogle valg er baseret på økonomi mens andre dikteres af erfaringer fra tidligere forløb i sundhedssektoren.

Hvordan møder vi patienter

Sørens resultater viste også at nogle patienter afbryder deres forløb såfremt de “udfordres” i deres overbevisning om hvad de modtager. Man kan tale om at disse søger hjælp og oplever de ikke får det. En anden gruppe søger mere vejledning og mentor. Sidstnævnte gruppe søger ren besked om deres situation, også selvom det ikke nødvendigvis udelukkende er en positiv prognose, men får de den ikke skaber det frustration og dermed afsluttes forløbet.

Tak til Søren for at dele ud af sine resultater og erfaringer.

Trajectories of Musculoskeletal Healthcare Utilization of People with Chronic Musculoskeletal Pain – A Population-Based Cohort Study

 


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg