Min gæst i denne episode er fysioterapeut Mikkel Sloth Nørregaard.
Mikkel og en gruppe kolleger har på deres kandidat studie, undersøgt hvorledes implementering af sundhedsfaglig viden på det muskuloskeletale område forholder sig eller står til om man vil, mere specifikt har de kigget på implementeringsstrategier.
Fra mit synspunkt er implementering meget relevant af flere årsager Midler i sundhedssektoren er begrænsede . Forskning må grundlæggende handle om at det kommer pt ér til gode. Vi ved også at arbejder klinikere ikke evidensbaseret / ud fra guidelines vil pt ér modtage ikke guidelinebaserede interventioner og jo flere af disse jo større risiko for konicitet.
Hvad er en implementeringsstrategi defineret ved og er der i litteraturen flere af slagsen ?
Umiddelbart virker jeres søgning til at frembringe en del litteratur på området er det korrekt forstået ? Dermed kunne man jo antage at i ikke var de eneste som fandt det relevant. Tanker om dette ?
Mit perspektiv er at der bruges mange ressourcer på forskning og samtidig sidder jeg med med en fornemmelse af at det er som om der sker lidt i en separat silo i en akademisk verden. Det hører jeg Mikkels tanker om.
Mikkel kommer med nogle bud på hvorfor det er så svært at implementere til praksis.
Hvilke tanker omkring fremtidig implementering eksempelvis kan foregå ?
Vi slutter af med at vende om der er en form for implementeringsstrategi man ikke ser ud til at skulle bruge krudt på ? hvis vi nu tænker at der sidder en kommunal udviklingsterapeut et sted og har lavet en nyligt retningslinje til lad os sige medicinsk gruppe eller et muskuloskeletalt team ?
Tak for deltagelse Mikkel Sloth Nørregaard og tak til jer der lytter med.
Synes du implementering er spændende så læs mere her Implementering på rygområdet
fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666
FysioAalborg
Hjulmagervej 11
9000 Aalborg