Let´s make a revolution – Optimer din behandling

Brian Østergaard Sørensen
28 marts 2021

Du skal stille nogle krav til de der skal hjælpe dig med dine rygsmerter.

Hvem skal du se når du har rygsmerter.

Fysioterapeut eller kiropraktor? Måske ikke så afgørende, MEN den behandler / kliniker du skal arbejde med skal have en aktiv tilgang. Det vil sige en som kan lære dig hvilke bevægelser og øvelser som er godt for dig lige nu, søndag morgen når det gør ondt og i fremtiden. Der skal være fokus på hvad DU kan gøre og hvordan DU skal og kan forholde dig til smerterne.
Egenhåndtering er vigtigt når vi har ondt. Det er ikke det samme som at vi ikke vil hjælpe. Men det er vigtigt ,at du selv kan gøre noget. Så du ikke skal bruge for meget tid og for mange ressourcer.
Behandlinger som knæk, bræk, tryk og lignede kan være fint og relevant nok, men spørg hvorfor du skal have det og hvad det er de behandlinger gør? Traditionelt set har der været forklaringer, som at noget “sættes på plads” men det er ikke tilfældet. Mekanismerne hvorfor det kan hjælpe er bedst forklaret ved, at det ganske simpelt smertedæmper dig. De kan være fine redskaber til at smertedæmpe og hjælpe dig videre, men der er jo ingen mennesker som skal have flere ugentlige konsultationer over en længere periode.

Spørg om om behandlingsmulighederne for netop dit problem.

Kort og godt hvad kan vi tilbyde dig og findes der alternativer? Du er som som klient en aktiv deltager i at få det bedre og derfor skal du tage nogle beslutninger i processen. De beslutninger skal du tage på et informeret grundlag og det skal vi forsøge efter bedste evne at give dig. Er øvelser og operation lige godt er der mange med f.eks diskusprolaps som spørger om. Spørg også hvad er fordele og ulemper ved de forskellige behandlinger.

Prognosen.

Spørg om hvor længe vi tror det tager for at det kan blive godt igen.
Vi ved det faktisk ikke altid præcist men vi har nogle tanker, erfaringer og forskningsresultater som hjælper os til at fortælle dig hvor lang tid vi tror det tager. Så bliver det også meget nemmere at være dig, da du ved hvad du kan forvente. Sørg for at der laves en plan og at du forstår den plan.

Lav en liste.

Lav en liste over de ting du vil spørge os om så du ikke glemmer det. Når man opsøger hjælp får man nogle gange glemt at spørge ind til de ting man gerne vil vide fordi samtalen og undersøgelsen tager en drejning og fordi man ofte får mange informationer.

Dine mål.

Sørg for at du får fortalt os hvad du gerne vi tilbage til, at gøre men som du er stoppet med pga dine smerter. Det er vigtigt du forstår os og vi forstår dig. Vi skal have lavet en målsætning der er vigtig for dig. Det er bla. vores opgave at fortælle dig om vi tror det er realistisk.

Tiden er inde til forandringer og revolution i måden vi arbejder med rygsmerter på.

Viva la revolution


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg