Myter om rygsmerter – Dårlig holdning

Brian Østergaard Sørensen
16 maj 2015

Dårlig holdning og benlængde forskel er årsagen til dine rygsmerter

Det postulat er noget de fleste af os har hørt på et eller andet tidspunkt. Men forholder det sig også sådan ? Er “dårlig” holdning ensbetydende med rygsmerter eller udvikling af rygsmerter senere hen i livet eller er det bare endnu en af mange myter om rygsmerter ?

Det kan der svares ganske kort på. Man mangler faktisk belæg for at kunne konkludere at rygsmerter skyldes dårlig holdning. Utallige undersøgelser har ikke kunne fastslå den direkte sammenhæng mellem smerterne i din ryg og en dårlig holdning. Men betyder det så at holdningen aldrig er en del af ondt i ryggen ? Nej absolut ikke. I praksis møder man en del patienter som beskriver, at når de sidder og hænger på en stol eller i en sofa oplever flere smerter og hvis de så står op formindskes deres smerter. I sådanne tilfælde giver det godt mening at kigge på holdningen og arbejde med den, i den periode hvor de har rygsmerter, da den tilsyneladende er en vedligeholdende del af problemet.

Er benlængde forskel årsagen til rygsmerterne ? Her viser undersøgelser at en del menesker har en mindre forskel i længden mellem højre og venstre ben og at det ikke vil udvikle sig til, at blive et problem medmindre vi snakker mere end 2 centimeters forskel. Hvis du i en periode har rygsmerter og du overvejer om det kan stamme fra dine ben, kan du jo prøve at sætte dig ned i 15-30 minutter og så se om smerterne forsvinder. Har du stadig rygsmerter når du sidder burde det jo ikke skyldes forskel i benlængde.

Læs om  ondt i ryggen


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg