Store træningsbolde

Brian Østergaard Sørensen
24 april 2016

At skifte stolen ud med en stor bold er en super løsning til folk med rygsmerter da det afhjælper symptomerne !

Pilatesbold, træningsbold, fitnessbold m.fl. bliver af mange udråbt som noget der løser rygsmerter – hvorfor ? aner det ikke for jeg har aldrig mødt nogle som virkelig syntes, at det når alt kom til alt gjorde deres symptomer i dagligdagen markant bedre. Faktisk oplever jeg en del som syntes det provokerede deres symptomer.

De der beretter gavn af de store bolde som et siddemøbel, ja selvfølgeligt er der nogle som synes det virker godt for dem, da verden er nuanceret og vi er forskellige, beretter typisk at det er godt at skifte til bolden og efter noget tid har de så behov for at komme op og stå eller skifte tilbage til kontorstolen igen. Kort og godt er konklusionen som jeg drager af det, at stillingsskift er godt og det har de fleste mennesker med rygsmerter jo stort set altid selv luret.

Kigger man nærmere på nogle af de meget sparsomme undersøgelser der findes på området kan de heller ikke dokumentere, at det at skifte kontorstolen ud med en stor træningsbold har nogen effekt på hverken folks symptomer eller deres evne til i dagligdagen at kunne gøre flere ting.

Mine overvejelser er, at de mennesker som synes det er godt for dem at bruge den store træningsbold som et sidderedskab da endelig skal fortsætte med det.

Derudover kan være det være et skægt redskab at bruge træningsmæssigt til eventuelt at variere udvalgte øvelser med, så hvorfor ikke udnytte at variation som ofte er noget vi godt kan lide.

Om de øvrige påstande der nævnes i videoen holder forbeholder jeg mig retten til ikke at konkludere på.

Men de der sælger store bolde (du ved nok de faggrupper, hvoraf min egen er i blandt og jeg dermed er en del af som f.eks fysioterapeuter, kiropraktorer, fitnessverdenen, detailhandlen osv.) bør gemme de store salgstaler væk om hvordan en stor bold er løsningen på rygsmerterne.


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg