Tim Beames Graded motor imagery (GMI) og så meget mere.

Brian Østergaard Sørensen
10 marts 2021

I denne episode af klinikkens podcast The FysioAalborg Pod har jeg talt med den engelske fysioterapeut Tim Beames. Tim arbejder som fysioterapeut og underviser for Neuro Orthopaedic Institute, bedre kendt som NOI. NOI er kendt for deres ihærdige og mangeårige arbejde indenfor feltet med kroniske og langvarige smerter. Tim Har været en af hovedpersonerne bag GMI som anvendes til både undersøgelse og behandling af kroniske smerter. GMI er bedst undersøgt til CRPS patienter men det har nogle perspektiver og det var derfor jeg gerne ville tale med Tim.

 

Tim er utrolig generøs med sin viden så vi fik os en lang snak om mennesker med kroniske smerter, klinikere og ikke mindst kreativitet.

Tim forklarer hvad GMI er og deler ud af sine kliniske erfaringer og refleksioner. Der er absolut nogle “clinical pearls” som ikke bør misses.

Vi kommer ligeledes omkring hvorledes vi kan hjælpe folk med en intervention når de absolut ikke synes øvelser er fedt. Hvorfor kommunikation og kreativitet er helt essentielle redskaber og evner når vi arbejder med mennesker og ikke mindst mennesker som typisk har prøvet en masse behandlinger tidligere i livet uden effekt.

Tim belyser hvad han mener med begrebet context sensitivity, som direkte oversat er en svær størrelse, men i bund og grund handler om at smerter ændrer karakter afhængig af omgivelserne og den måde hvorpå budskaber leveres.

Som altid bidrager gæsterne med deres råd til fysioterapeuter og sundhedsfaglige som gerne vil fortsætte med at udvikle sig; Vær et godt menneske, vær nysgerrig, refleksiv og ikke mindst husk at teste dig selv.

Som altid tak fordi du lytte med

Brian

Referencer

https://www.noigroup.com/instructor/tim-beames/

https://lepubscientifique.com/

http://www.gradedmotorimagery.com/index.html

 


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg