Håndtering af rygsmerter

Brian Østergaard Sørensen
12 januar 2023

Håndtering af rygsmerter – et perspektiv med den store linse.

I denne episode omkring håndtering af rygsmerter er min gæst Dr. Kieran O’ Sullivan. Kieran er en irsk fysioterapeut med mere end 20 års erfaring. Han er internationalt anerkendt for sin forskning i specielt kroniske rygsmerter og har mere end 180 publikationer. Han er ligeledes involveret i frit tilgængelige ressourcer for både patienter og sundhedsfaglige som bla www.pain-ed.com

Vores overordnede snak er rygsmerter set igennem en større linse da Kieran med sin ekspertise ville være det perfekte valg til en sådan snak.

Vi kommer ligeledes omkring følgende emner;

Rygsmerter en stigende byrde

Hvorfor er rygsmerter en stigende byrde for både individ og samfund. Hvad kan være nogle af årsagerne til vi ikke har set større positive effekter af behandlingen på rygområdet gennem de seneste 3 årtier.

Den BioPsykoSociale tilgang

Den biopsykosociale model – har vi glemt den biologiske komponent ?Nogle vil mene at den biologiske komponent har været negligeret forskningsmæssigt hvilket en nylig artikel af Hancock et al 2022 også påpegede.  Er det derfor vi mangler fremskridt ? et perspektiv jeg personligt har det lidt ambivalent med og absolut selv tænker til tider.

Overmedicinering

Overmedicinering – Hvad er det vi mener når vi siger at folk er udsat for en overmedicinering og hvorfor kan det være en ulempe med for mange undersøgelser.

Fremtiden

Slutteligt kommer Kieran med hvad han tænker der skal ændres og hvad han tænker det giver af udfordringer. Her er det ikke forkert, at sige at han både mener det mest realistisk er at komme med et positivt og mere pessimistisk perspektiv.

Hvis du fandt vore snak interessant kan jeg anbefale at du lytter med når jeg taler med Kasper Ussing i en tidligere episode.

Mere om Kieran O’Sullivan

@kieranosull er hans Twitter

http://www.pain-ed.com/wp-signup.php?new=pain-ed.com

Som altid tak fordi du læste med. Husk det er altid dejligt hvis du liker, subscriber eller deler indhold du finder interessant

Brian


Seneste nyt

| ,

Undersøgelse af rygsmerter hos egen læge.

Dette indlæg handler om undersøgelse af rygsmerter hos egen læge. I podcasten taler vi med specia…
| ,

Rodtryk og diskusprolaps – Kirurgi

Rodtryk og diskusprolaps I denne episode taler jeg med neurokirurg på Aalborg universitetshospita…
| ,

The doing is the fixing – Genoptræning

Gør det nu bare ! Nogle gange skal du bare gøre det, kom i gang og vær mindre bekymret. Yes det e…

Tag kontakt eller følg med

Altid 100 % uforpligtende.

© 2021 All rights reserved.
Danske Fysioterapeuter medlem: 14296

Kontakt & info

fysioaalborg@gmail.com
Telefon: 30 71 14 15
CVR: 29022666

Adresse

FysioAalborg
Klokkestøbergade 17
9000 Aalborg